דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יקב פלדשטיין: במוחו של יינן 

מאת    [ 05/03/2023 ]

מילים במאמר: 489   [ נצפה 643 פעמים ]

במוחו של אבי פלדשטיין
לא פשוט האיש הזה אבי פלדשטיין, מי שהניח את אבני היסוד של תעשיית היין שמכונה "החדשה". בשנים הרבות בהן עבד ביקב ברקן סגל, הוא השאיר חותם מאוד ברור, ואיני מתכוון רק למותג "לא מסונן" או ליצירות ממיני זנים שלא היו מוכרים בזמנו. ראשית לכל הוא הוכיח שאוטודידקט יכול "לעשות את זה", ולא להיות מקובע לתבניות ולשבלונות או פרדיגמות מתנשאות. אבי היה מאז ומעולם "חור בראש" בכל מקום שהגיע אליו, הוא פילוסוף, הוא משורר, הוא כותב על יין, הוא מתייחס מאוד מאוד ברצינות לנוזל שהוא מבקבק, והוא נפגע עד עמקי נשמתו כשלא מבינים אותו או שלא מרגישים מה שהוא מרגיש בארומות ובטעמים של היינות שלו. גם מבחינה מקצועית של עשיית היין, העסק כאן שונה - תסיסות מורכבות, השריות ארוכות על הקליפות כשהזמן אינו פקטור ועוד. כשעברתי על ביקורות היין שכתבתי על היינות של פלדשטיין ב-15 השנים האחרונות, הייתה מילה אחת שהובילה אותן: "אבסטרקט", והיום אני יכול לנתח את המילה הזו בהקשר של היינות של פלדשטיין בצורה מאוד ברורה ופשוטה - המטרה שלו היא  לגעת בחיי אנשים, ולהביא שמחה וחן לחייהם באמצעות היין שלו. לא יותר ולא פחות. הוא עושה יינות שהוא רוצה שיזכרו, שיחקקו בזכרון לעד. איך כתב יענקל'ה רוטבליט? "הזכרון הוא כמו ליצן - זקן, נואף ומהתל".

בטעימה: 

סמיון סוביניון בלאן 2018:צבע בהיר קש, אף פרחוני, לימון מתוק, פריחת הדרים ועץ אגוזי. סיומת חמאתית משובחה. ציון 90

רוסאן 2021 (שנה בחבית): אף מינרלי מאוד עשיר בפירותיות ופרחוניות, פה שופע טעמי הדרים, אגסים ודבש. ציון 91

רוסאן 2020 : יותר פראי מאחיו הצעיר. טעמי הטרופיות יוצאים יחד עם הלימוניות וההדרים. מקסים. ציון 91

דבוקי 2022: משחק עם 3 זני שמרים, מיצוי מקסימלי של הפרי שמשחרר טרופיות ודבש קליל. ציון 89

רוזה - גראנש 2022 : ארומות דובדבניות קלילות עם שזיף בוסרי, פה רענן ובעל חומציות נפלאה, מתיקות עדינה. יין מקסים שזועק אוכל לידו. ציון 92 

 סוביניון בלאן 2018 :צבע קש בהיר, ארומות של אפרסק לבן, הדרים ופרחים, חמיצות מרעננת ומדוייקת. ציון 90

גראנש 2019 (תוספת של קברנה וארגמן) : יין שופע פרי שחור, תבלינים, שוקולד מריר וסיומת ארוכה ומרעננת. ציון 89

סירה 2018 (25% אשכולות שלמים): ניחוחות של פירות בשלים ובשר מעושן, פה עשיר, מורכב ומרוכז, ויחד עם זאת רענן ומלא חיים. ציון 91

סירה 2017: ניחוחות של סיגליות, אוכמניות עסיסיות, פלפל שחור וירוק, המון טבק, חומציות מרעננת מלאת חיים. ציון 92

קריניאן 2017 (תוספת של גראנש ומעט קברנה): ניחוחות נדיבים של פרי נעים. יין בעל חומציות נהדרת, עשבי תיבול ים תיכוניים, קפה, טבק, מאפה טרי ועישון קל ציון 90

קברנה סוביניון 2019 (השרייה של 60 ימים על הקליפות):  יין רך, נעים וקטיפתי, עם ניחוחות אניס, אקליפטוס ותבלינים ירקרקים. יין מדהים  ציון 91

קברנה סוביניון 2017 (השרייה של 300 ימים על הקליפות): יין רענן, קופצני ואנרגטי עם נוכחות מאוד מרשימה של פרי בשל ותיבול נעים. יין עשיר, מורכב ומרתק. ציון 91

 

לסיכום: על ציר הזמן, לאורך ולרוחב, פלדשטיין עושה את זה אחרת. לא תמיד היינות נקיים, לא תמיד מוצאים את המאפיינים שמצפים למצוא, לא תמיד הם מורכבים, והמורכבים מתעתעים, מעלים לא פעם חיוך, ולפעמים אפילו מעצבנים. אבל בסופו של דבר צריך לזכור את המשפט שמוביל את אבי פלדשטיין בעשיית היינות שלו: "אני עושה יינות שזוכרים" 

 כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו   ובעל טור  בהארץ  און ליין




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב